Aktuality / Zapečená ovesná kaše





Ideální víkendová pochutina, která zasytí, dodá tělu potřebné živiny, a ještě skvěle chutná? To je zapečená ovesná kaše. Její příprava je jednoduchá, ale stále zabere nějaký ten čas, proto je recept vhodný především na část dne, kdy máte prostor se tomu aspoň chviličku věnovat. Rozhodně se totiž nejedná o záležitost na pár minut.

Ingredience:

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 25 g proteinu (vanilkový nebo jakýkoliv jiný dle chuti)
  • 1 vejce (nejlépe z volného chovu)
  • 30 g medu (libovolné sladidlo podle chuti)
  • 60 g jablkového pyré (dětská výživa bez cukru)
  • 300 ml mléka (kravské nebo rostlinné)
  • 30 g mandlí (nebo jiné ořechy)
  • 200 g ovoce (například jablko a rybíz či jiné, dle chuti)
  • 1 ČL kypřicího prášku
  • 1 ČL skořice

Postup je pak velice jednoduchý. Všechny zmíněné ingredience kromě mandlí a ovoce smícháme v misce dohromady. Poté přidáme nadrobno nakrájené ořechy a zhruba ¾ ovoce, které jsme však předtím nakrájeli na malé kousky. Celou tuto směs přelijeme do vymaštěné nádoby, kterou používáme na pečení. Na horní vrstvu nasypeme zbytek ovoce, tedy ¼. Toto ovoce jemně vtlačíme dovnitř. Kaši pečeme 25 minut při teplotě 180 °C dozlatova. Kaši můžeme podávat buď samostatně nebo s jogurtem a čerstvým ovocem. Variabilita je čistě jen na vás. Pro více receptů a informací ze světa fitness, sledujte naše stránky.



Zpět



Do Dubiny daleko? Zkuste

Poruba