Aktuality / Recept na fit krtkův dort





Kdo nemiluje dorty, nežije. A přesně to je důvod, proč cvičící populace hledá cesty, jak si dopřát sladké, bez zbytečných výčitek s tím spojených. Jednoduše řečeno jsou ty jednoduché, chemické cukry, tak otřesné pro tělo, že většina cvičenců, zkrátka musí najít jinou variantu. Nyní se tedy zaměříme na jeden takový dort, který zná každý milovník pohádky o Krtečkovi.

Řeč je samozřejmě o krtkově dortu, nyní se tedy zaměříme na ingredience, které jsou k jeho přípravě potřeba a následně se pustíme do vaření.

Ingredience na korpus:
50 g kakaa
35 g čokoládového proteinu
30 g kukuřičného škrobu
5 vajec
6 g prášku do pečiva
Pár kapek přírodního dochucovadla (banán, čokoláda)

Ingredience na krém:
2 zralé banány
500 g odtučněného tvarohu
4 lžíce javorového sirupu (nejlépe bio kvalita)

Proces přípravy:

Předehřejeme troubu na 200°C. Korpusové ingredience smícháme (kromě prášku do pečiva) a vytvoříme hladké a táhlé těsto. Až poté přidáváme prášek do pečiva, který v těstu lehce rozmícháme. Poté vymažeme dortovou formu kokosovým olejem, nebo vyložíme pečícím papírem. Do této nádoby těsto vkládáme a vložíme do trouby na 20 minut. Poté připravíme krém smícháním tvarohu a sirupu.

Jakmile máme dopečeno, necháme vychladnout korpus a doprostřed opatrně vydlabeme díru (je potřeba si ponechat vyšší okraje a lžící se nesmíte dostat skrze korpus). Do tohoto korpusu vyskládáme první vrstvu nakrájeného banánu, to potřeme polovinou krému a na to položíme druhou vrstvu banánu a potřeme zbytkem krému.

Poté necháváme zchladnout minimálně 4 hodiny v lednici. Po dostatečném ztuhnutí můžeme dort servírovat.

Orientační nutriční hodnoty 1/8 dortu:

169,6 kcal / 710,1 KJ
13,3g bílkovin
17,8g sacharidů
4,5g tuků



Zpět



Do Dubiny daleko? Zkuste

Poruba