Aktuality / Dýňové donuty ve skořicovém cukru





Podzim jede na plné obrátky a ve velkých obchodech se již začíná pomalu a jistě objevovat vánoční výzdoba i sortiment. A přesně to je ten čas, kdy lze už pomýšlet jak nad cukrovím, tak i jinými dobrotami, které mohou rozvonět celý byt, potažmo i dům.

Všechny laskominky se totiž dají vyrobit i jinou zajímavější cestou, která je pro lidské tělo mnohem lépe stravitelnější. Donuty je nejlepší připravovat hned ve dvojité dávce, jelikož člověk rozhodně nezůstane jen u jednoho.

Ingredience na výrobu tohoto speciálního a chutného receptu jsou následující:

  • 120 g celozrnné špaldové mouky
  • 30 g třtinového cukru
  • 15 g vanilkového proteinu
  • 1 vajíčko
  • 75 g dýňového pyré
  • 1 ČL kypřicího prášku
  • 1 ČL perníkového koření
  • 1/2 ČL skořice
  • 140 ml mléka (dle konzistence)

Na posyp

  • 30-40 g práškového třtinového cukru
  • 1/2 ČL skořice
  • 15 g másla (v případě, že použijete cukr krystal)

Postup je velmi jednoduchý. Všechny suché ingredience na těsto se smíchají dohromady. Následně přidáme dýňové pyré, vajíčko a mléko. Poté těsto vlijeme do formiček na donuty. Pečeme po dobu 15 minut při teplotě 180°C. Ihned po upečení donuty obalíme v práškovém třtinovém cukru. Alternativou může být také postup, kde místo třtinového cukru, zlehka donuty potřeme rozpuštěným máslem a poté je obalíme v krystalovém skořicovém cukru. Donuty nejlépe podáváme teplé.



Zpět



Do Dubiny daleko? Zkuste

Poruba