Aktuality / Chutný polentový koláč vhodný do diety





Jídelníček profesionálního nebo i amatérského atleta musí být jednoduše pestrý, jinak je přestane bavit a celé stravování, tak ztratí svůj šarm. Ti, kteří milují sladké si však při striktních dietách nemohou dovolit žádné dobroty. Tedy tomu tak bylo až doposud, jelikož nyní se podíváme na lahodný koláč, který má ty správný nutriční hodnoty.

Koláč, který nyní budeme připravovat je vhodný i pro celiaky, tudíž se, ani lidé s tímto omezením, nemusí nijak trápit. Příprava zabere celkem 60 minut, z toho 10 minut trvá příprava jako taková a zbytek je už pouze pečení.

Suroviny:

  • 200 g polenty
  • 500 g (tedy dvě balení) odtučněného tvarohu
  • 2 slepičí vejce (nejlépe z volného chovu)
  • 25 g proteinu libovolné příchuti
  • 150 g lesního ovoce (mraženého či čerstvého)
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku
  • FlavDrops či jiné sladidlo

Postup:

Nejdříve si nachystáme všechny potřebné ingredience na stůl. Jako první připravíme samotnou polentu. Té si připravíme hned 200 g a vložíme do hrnce. Následně zalijeme vroucí vodou o objemu 650 ml. Polentu pořádně promícháme a necháme odstát po dobu 10 minut, dokud nevsákne všechnu vodu. Jelikož chceme být efektivní, tak si v mezičase připravíme základ na těsto.

Do větší misky vložíme všechny zbývající ingredience (až na ovoce) a promícháme je. FlavDrops je vhodné přidávat až na samotný konec. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem. A následně zde vložíme jak polentu, tak i základ těsta. Opět promícháme a na povrch přidáme samotné ovoce pro stylizaci, dle potřeby. Následně pečeme po dobu 40–50 minut při teplotě 180 °C. Koláč pak nejlépe chutná za studena.



Zpět



Do Dubiny daleko? Zkuste

Poruba